Какви са политическите обещания в предизборната кампания и как партиите се

...
Какви са политическите обещания в предизборната кампания и как партиите се
Коментари Харесай

Какви са предизборните послания и обещания на партиите

Какви са политическите обещания в предизборната кампания и по какъв начин партиите се нареждат пред гласоподавателите във вота 2 в 1? Темата коментираха комуникационните специалисти доцент Валерия Кардашевска и Даниел Киряков в ефира на предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS.

„ Начинът на връзка на партиите е доста прочут, изключително след локалните избори. Все по-неразпознаваеми стават посланията. Все повече липсва идеология в тях. Ако създадем тест кое обръщение на коя политическа партия дава отговор, доста мъчно някой би могъл да се ориентира ”, сподели преподавателят по обществена тирада в НАТФИЗ „ Кръстьо Сарафов ” доцент Валерия Кардашевска.

Според информационния специалист Даниел Киряков в предизборната акция се следят няколко сюжетни линии. „ Смислените послания, които биха предиздвикали отвратените от политиката хора да отидат да гласоподават, е ключът на тази акция ”, уверен е той.

„ Най-важно е този, който се изправя пред аудиторията, да може да я впечатли и стимулира да го поддържат. Тук идва ролята на прочувствения метод на поднасяне на информацията ”, изясни доцент Кардашевска. Киряков съобщи, че политическите партии би трябвало да доближат до мозъците и сърцата на своите симпатизанти, само че че пътят е извънредно сложен. „ Кухите изречения не харесват на никого ”, уверен е информационният специалист.

„ Когато се употребява анти изразителност, по отношение на съперници, това не работи добре за индивида, който употребява сходни причини. Основен принцип е да се следват човешки и морални полезности. Това е едно от главните качества, които би трябвало да има всеки водач. Партиите се пробват да привлекат всички хора. Няма по какъв начин да приказваш на всеки един гласоподавател ”, добави доцент Кардашевска.

Според Киряков апатията и битката с дезинформацията са двете съществени посоки, с които би трябвало да се преборят както една част от политиците, по този начин и самите жители.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР